Solliciteren is nodig om een baan te kunnen krijgen. Het is een vak apart, waarbij een goede voorbereiding het halve werk is. het internet staat vol met theoretische verhalen over hoe het echt moet. En zeg nou zelf. Schiet je er wat mee op? Lees hier hoe recruiters en werkgevers naar sollicitanten kijken en doe je voordeel met onze tips en tricks. Ook als je al veel ervaring hebt met solliciteren zijn er altijd nog wel enkele puntjes om je eigen te verbeteren. Zo kun je je kansen op een passende baan zichtbaar vergroten.

 

Meteen solliciteren?
All day beschikt over meerdere vacatures.

Begin met het vinden van jouw nieuwe droombaan. Of doe een open sollicitatie zodat wij je meehelpen zoeken naar die baan die bij jouw keuzes past.

Wat moet er in een cv?

je cv (curriculum vitae) is een overzichtelijke opsomming van wie je bent, wat je kunt, wat je ervaring is en wat je onderscheid. Alles wat je in je cv vermeld, moet relevant en waar zijn. Een cv bevat de volgende onderdelen: contactgegevens – stukje over jezelf – werkervaring – opleidingen – kennis en vaardigheden. maak je cv niet langer dan twee a4’jes. Maak je cv overzichtelijk en scanbaar. Met tussenkopjes, een logische volgorde en een nette uitstraling. Heb je nog geen ervaring of niet zoveel werkervaring? Er zijn vast interessante projecten en opdrachten die je op school hebt gedaan. Doe je vrijwilligerswerk? Dan is dat ook goed om te vermelden.

Je sollicitatiebrief

Hoe onderscheid je jezelf met je sollicitatiebrief? Wij hebben tien gouden regels voor je geselecteerd die jou helpen. Verdiep je in de functie-eisen en het bedrijf. Stem je motivatie en onderscheidende kwaliteiten en eigenschappen af op de functie. Zorg voor een persoonlijke maar formele aanhef, gebruik verder korte zinnen met een heldere indeling. Onderbouw je kwaliteiten met voorbeelden en successen. Wees eerlijk maar niet te bescheiden. beperk je tot één a4’tje en laat je inspireren door voorbeelden van sollicitatiebrieven op het internet.Overtuig de lezer ervan om jouw uitnodigen voor een gesprek.Maak een correct, verzorgd en foutloos document!

Het sollicitatiegesprek

Nu begint het echte werk! je mag op sollicitatiegesprek komen. Verdiep je in het bedrijf waar je solliciteert. Bekijk de website en Google op de naam van het bedrijf. Maar het belangrijkste is toch wel, bereid je eigen voor. luister goed naar je gesprekspartner. stel vragen en neem initiatief, want dat wordt altijd op prijs gesteld. Begin niet gelijk over salaris en dergelijke wacht tot je gesprekspartner hierover begint, want dat is een positief signaal. Je weet dan dat je kans op een baan groot is. Laat één of twee dagen na het gesprek nog iets van je horen per brief of email. Geef aan dat je het gesprek als plezierig en leerzaam hebt ervaren dat dat je nog steeds geïnteresseerd bent om de functie te vervullen.

Social media

Bijna elke recruiter bekijkt je social profiles. Wat voor indruk maak je en wat voor vlees ze in de kuip hebben. Zorg er daarom voor dat jouw social mediapagina’s er altijd netjes en verzorgd uitzien. uiteraard kun je je social media profiles ook in je voordeel gebruiken. Zorg ervoor dat je eruit springt, gebruik geen ongepaste foto’s, grove of extreme taal. Kraak je oude werkgever niet af of klaag niet over oud collega’s. Laat in zoveel mogelijk gevallen zien dat je met je vak bezig bent. Bijvoorbeeld door te reageren op of te verwijzen naar relevante artikelen. Ben je bij een bijeenkomst geweest? Vergeet dan niet om de mensen die je ontmoette dan te linken via LinkedIn. Zo breid je je netwerk uit. 

Salaris en contract

Hoeveel je gaat verdienen hangt af van jouw ervaring, leeftijd, opleiding en vaardigheden. Bekijk eerst wat een ander verdient die in de zelfde positie van zijn carrière staat, zodat je weet wat een marktconform salaris is. Heb je je eisen opgesteld? Dan is het tijd om te onderhandelen. Laat merken dat je goed voorbereid aan de onderhandelingstafel plaatsneemt. Hoe? Door sterke argumenten en voorbeelden te gebruiken tijdens de onderhandelingen. Maar wat als je gesprekspartner het tegenbod afwijst> Denk dan out of the box om samen een deal te kunnen maken. Bijvoorbeeld dat je de verhoging pas een half jaar later krijgt. Geef niet te gemakkelijk toe, want dit is het moment om te onderhandelen. Zorg ervoor dat je alles op het laatste moment nogmaals checkt voordat je je handtekening zet.

DutchEnglish